top of page

Dive in Diversity met LEVL

Bijgewerkt op: 22 apr.

Sta jij als organisatie open voor culturele diversiteit en inclusie, maar weet je niet goed hoe je dit in de praktijk kan omzetten? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! We stellen met trots de nieuwe tool van LEVL voor: "Dive in Diversity".


LEVL voorbeeld

Deze toegankelijke tool is ontwikkeld op basis van het sCan&Do traject, waarbij LEVL en het Sociaal Fonds voor Podiumkunsten door grondige analyse van jouw organisatie meer culturele diversiteit willen brengen aan de hand van de vijf P's: Personeel, programma, publiek, partners en plaats.


Het doel van deze tool is om drempels te verlagen en gesprekken rond diversiteit en inclusie aan te moedigen. De interactieve workshop begint met zelfreflectie en dialoog, waardoor bewustwording ontstaat van de omgeving en de oude structuren waar we in vast blijven zitten. Vervolgens leggen we in heldere stappen uit hoe je als organisatie een strategie kan uitstippelen om concrete acties aan te koppelen.


Het is onze missie om actie te faciliteren met deze tool, daarom werd Check The Process opgericht. We zien te vaak brainstormsessies zonder concrete resultaten. Ideeën blijven plakken op post-its, maar verdwijnen nadien in de prullenbak. Daarom voorzien wij concrete actiegerichte oefeningen, zodat de ideeën ook in de praktijk worden omgezet.


Dankzij "Dive in Diversity" krijg je concrete handvatten om een globalere strategie uit te werken rond diversiteit en inclusie. Wil je de tool van LEVL downloaden? Ga dan snel naar hun website en zet de eerste stap naar een meer inclusieve werkomgeving.


Ben je zelf geïnteresseerd om een bepaalde methodiek of project om te zetten in een toolkit om zo de impact te vergroten? Contacteer ons dan vrijblijvend over de mogelijkheden. Samen maken we een verschil!

Comments


bottom of page