top of page

Pick a fish, any fish

Bijgewerkt op: 22 apr.

Als trouwe gebruikers van Miro kunnen we er niet omheen: het is een fantastisch hulpmiddel om onze creativiteit te prikkelen en nieuwe methodes te ontwikkelen die mensen online kunnen engageren. Maar laten we eerlijk zijn, online whiteboard tools zijn niet altijd even gemakkelijk en het kan een uitdaging zijn om deelnemers te betrekken bij een online brainstormsessie.


Toen we op zoek waren naar een originele check-in methode voor onze online workshops, wilden we graag iets unieks creëren, dat is waar de Go Fish template van collega Eline Charles om de hoek kwam kijken.


Pick a fish banner

De Go Fish ijsbreker werd ontworpen om deelnemers op een eenvoudige en leuke manier uit te nodigen om te bewegen op het bord, deel te nemen en zich op hun gemak te voelen in een online omgeving. Het is een geweldige manier om betrokkenheid te creëren en een beetje humor en speelsheid toe te voegen aan een sessie.


Het sjabloon kan gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke behoeften van een groep. Het is een eenvoudige manier om deelnemers uit te nodigen om vragen te beantwoorden met als extra het verrassingselement.


Hoe werkt het?


Stap 1: Ontgrendel en verplaats de bruine patio om de vragenkaartjes te onthullen.

Stap 2: Laat de vragen zoals ze zijn of voeg je eigen vragen toe. Je kunt inspiratie vinden op de template zelf

Stap 3: Plaats de bruine patio terug en vergrendel hem.

Stap 4: Verwijder de inspiratievragen voordat de deelnemers arriveren.

Stap 5: Laat deelnemers een vis kiezen en de vraag beantwoorden.

Stap 6: Vertel je deelnemers dat ze de vis in de vissenkom moeten slepen, we willen liever geen dode vissen.

Stap 7: Zet de vis terug in de vijver als alle deelnemers zijn vertrokken.


We zijn trots om te vermelden dat onze template als winnaar uit de bus kwam in de "Team connection" Challenge van Miro en dat we werden opgenomen in de top 50 meest gebruikte templates in 2022. Dat is een hele prestatie voor iets dat begon met vissen! We kregen ook al heel veel leuke ideetjes om deze template op een andere manier te gebruiken, lang leve onze community.


Benieuwd om de Go Fish template zelf uit te proberen of wil je begeleiding voor jouw eigen online workshop? Laat het ons weten!Comments


bottom of page