top of page
Komma

De participatieworkshop van Making Space was een geweldige ervaring. Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou leren over de kracht van samenwerking en het belang van co-creatie in een organisatie. Ik ben blij dat ik deze workshop heb gevolgd en kan het zeker aanbevelen aan anderen.

- Dieter | Provincie Oost-Vlaanderen -

workshops

Wij leren jullie concrete en bruikbare methodes aan waar je nadien direct mee aan de slag kan. Onze Opleidingen en Workshops zijn praktijk gericht, helder en toepasbaar in verschillende contexten. 

Enkele workshops

Participatie traject

Participatie

Participatie bestaat in verschillende vormen. Wij bij Check The Process geloven dat elke vorm  een meerwaarde kan bieden, als je het op de juiste manier aanpakt. Het is belangrijkste is om de juiste mensen, op het juiste moment samen te brengen. Welke vorm past er het best binnen het project, en hoe ga je er dan concreet mee aan de slag? Hoe zorg je voor gedragenheid en engagement? We zien deze uitdaging zowel bij organisaties als lokale besturen. Deze workshop toont enkele concrete methodieken en tools. Zo krijgt jullie participatieproces in de toekomst een duurzame resultaat.

Mensgericht ontwerpen

Mensgericht ontwerp

Mensgericht ontwerpen is een creatieve benadering van probleemoplossing. Het is een proces dat begint bij de mensen voor wie je ontwerpt en eindigt met nieuwe oplossingen die op maat zijn gemaakt om aan hun behoeften te voldoen. Bij mensgericht ontwerpen draait alles om: Het opbouwen van empathie met de mensen voor wie je ontwerpt, een massa aan ideeën genereren om er het meest geschikte idee uit te kiezen, het bouwen van een aantal prototypes om snel te testen en aan te passen, het delen wat je hebt gemaakt met de mensen voor wie je ontwerpt en je innovatieve nieuwe oplossing de wereld in te sturen.

Feedback geven

Feedback geven

Feedback kunnen geven aan elkaar is cruciaal binnen een organisatie. Alleen is het niet altijd even gemakkelijk om dit te doen. In de workshop  gaan aan de slag met enkele concrete oefeningen. Je leert hoe je een feedback cultuur binnen de organisatie kan creëren.  Feedback zorgt er namelijk voor dat je team elkaar beter kent. Het stimuleert groei zowel op individueel niveau als op organisatie niveau.  

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

Zin om als team volledig te knallen en de samenwerking sterker te maken? We gaan via een interactieve sessie dieper in op de uitdagingen van elk team en de mogelijke oplossing. Deze workshop is niet zo maar een teambuilding, het is een proces om op een duurzame manier de samenwerking te versterken. 

Community bouwen

Community building

We zagen het al vaker gebeuren. Er is ergens wel een netwerk maar mensen voelen zich maar matig betrokken. Een netwerk is pas een community als die community acties onderneemt. Je wil natuurlijk niet dat iedereen als schapen achter je aan blijft lopen omdat jij de herder van de groep blijft, je wil een groep die het eigenaarschap in handen neemt. Hoe zet je nu een actieve community op poten, wat zijn de belangrijkste valkuilen en hoe zorg je er voor dat het engagement duurzaam blijft. Dat leer je allemaal in deze workshop. 

Zelfsturend werken

Zelfsturend werken

Zelfsturend werken is een zoektocht naar nieuwe manieren van samenwerken. Hoe neem je gedeelde beslissingen, hoe structureer je de organisatie en hoe zorg je voor een open communicatie. In deze workshop test je zelf enkele methodes uit en leer je hoe je een organisatie blijvend kan verbeteren.

Online faciliteren

Online faciliteren

In deze workshop leer je hoe je online effectief kunt faciliteren zonder de betrokkenheid en co-creatie aspecten te verliezen. We bieden praktische tools en technieken om de deelnemers te betrekken en om een omgeving te creëren waarin iedereen gehoord en gezien wordt. We gaan dieper in op het belang van interactie en samenwerking, en hoe dit kan worden bereikt via verschillende online platforms. Na de workshop ben je in staat om online bijeenkomsten te faciliteren die net zo effectief en betrokken zijn als face-to-face bijeenkomsten.

bottom of page